هلیا کوچولوهلیا کوچولو، تا این لحظه: 13 سال و 11 ماه و 1 روز سن داره

دنیای عروسکی هلیا کوچولو!

دانستنیهای بسيار مفيد درباره نی نی ها

1393/10/16 9:45
نویسنده : ☼خواهر هلیا☼
565 بازدید
اشتراک گذاری

*7 روش كاربردي براي صحبت با نوزادان

 

* مهمترين نكته در شكل گيري شخصيت كودك

* 10 توصيه مفيد براي اينكه كودكان باهوش تري داشته باشيم

*بازيهاي آسان براي تقويت هوش و خلاقيت كودك (24 تا 27 ماهگي)

* بازيهاي آسان براي تقويت هوش و خلاقيت كودك (15 تا 18 ماهگي) 

* نكته هاي مفيد درباره ني ني ها

 

 

 

لطفا به ادامه مطلب برويد...

*7 روش كاربردي براي صحبت با نوزادان

 

* مهمترين نكته در شكل گيري شخصيت كودك

* 10 توصيه مفيد براي اينكه كودكان باهوش تري داشته باشيم

*بازيهاي آسان براي تقويت هوش و خلاقيت كودك (24 تا 27 ماهگي)

* بازيهاي آسان براي تقويت هوش و خلاقيت كودك (15 تا 18 ماهگي) 

* نكته هاي مفيد درباره ني ني ها

  

      * 7 روش كاربردي براي صحبت با نوزادان

  نوزادان از بدو تولد و اولین ساعت های حیات در حال یادگرفتن زبان هستند؛ بسیار قبل از اینکه کودک شروع به حرف زدن کند، ارتباط برقرار می کند. هرچقدر بیشتر به او گوش کنید و با او حرف بزنید، او بیشتر با شما ارتباط برقرار می کند. 

   
نوزادان از بدو تولد و اولین ساعت های حیات در حال یادگرفتن زبان هستند؛ بسیار قبل از اینکه کودک شروع به حرف زدن کند، ارتباط برقرار می کند. هرچقدر بیشتر به او گوش کنید و با او حرف بزنید، او بیشتر با شما ارتباط برقرار می کند. شما خودتان هم یاد می گیرید که چگونه صداهایی را که او از روی لذت یا نیاز از خودش درمی آورد، تفسیر کنید.

حتی ممکن است بتوانید انواع گریه های او را ترجمه کنید. همین طور که به او گوش می کنید و واکنش های او را می بینید با استفاده از تجربه های قبلی که از رفتارهایش دارید، توانایی درک، ارتباط شفاهی و بدنی اش را بیشتر از قبل پیدا می کنید. زمان واکنش کودکان کندتر از بزرگسالان است؛ بنابراین با گوش دادن به او باید منتظر ارتباط برقرارکردن از سوی او باشید.

۱ – کتاب بخوانید

کودکان، عکس را از کارتون بیشتر دوست دارند؛ بنابراین کتاب هایی که از نظر زبانی غنی هستند و کلمات و شعرهای گوناگون دارند تهیه کنید و برایشان بخوانید. بعضی بچه ها یک کتاب را بارها و بارها نگاه و مرور می کنند و بارها شما را به خواندن آن وا می دارند. هیچ سن مشخصی برای آغاز خواندن برای کودکان وجود ندارد. هر زمان که او از شنیدن داستان یک کتاب لذت می برد، همان زمان، وقت خواندن کتاب است. این کار را به تناوب انجام دهید تا ببینید که کودکتان چقدر آن رادوست دارد. شما حتی می توانید خودتان برای او کتاب درست کنید. تصاویری از آدم ها و اشیایی که می شناسد را به روی مقوا بچسبانید و برای اینکه خراب نشود با نایلون رویش را بپوشانید.

۲ – با نوزادتان محاوره کنید

نوزاد کوچک شما یاد می گیرد که ضمن رعایت نوبت، محاوره کند.

او زمزمه ای می کند، به شما نگاه می اندازد و منتظر می ماند. در این تعامل ساده او ساختار یک محاوره را تمرین می کند و یاد می گیرد که اگر ارتباطی برقرار کند، پاسخ خواهد گرفت.

۳ – به گریه های نوزادتان جواب دهید

نوزادان از طریق گریه کردن یاد می گیرند که ارتباط برقرار کنند. در سال اول، گریه کردن مرکزی ترین بخش سیستم ارتباطی اوست. وقتی شما به گریه های او پاسخ می دهید، احساس می کند که دنیا جای امنی است که در آن به نیازهای او پاسخ داده می شود.

۴ – برایش شعر بخوانید و قصه بگویید

شعر و قصه بخش مهمی از فرایند زبان آموزی در نوزاد است چراکه تکرار می شوند و کودک این شانس را دارد که طی زمان آنها را یاد بگیرد. شعرها، بازی با انگشت ها (مثل لی لی حوضک) یا هر فعالیت حرکتی دیگری به کودک کلماتی را یاد می دهد که نشانه های فیزیکی نیز به همراه دارند. وقتی کودکی شعری را یاد می گیرد که همزمان با آن دست هم می زند، هر وقت آن شعر را بخواند، دست می زند. حتی اگر توانایی ادای کلمه ای از آن یا نام شعر را نداشته باشد.

۵ – کارهایش را برای او توضیح دهید

هر کاری را که انجام می دهد برای خودش توضیح دهید. این کاری است که خیلی از والدین آن را انجام می د هند. مثلا وقتی نوزادتان بینی شما را می گیرد و چیزی زمزمه می کند، به او بگویید: «این بینی من است و تو می خوای اونو با دست کوچولوت بگیری. وقتی رویش را به سمت دری که در حال بازشدن است برمی گرداند می توانید بگویید: «صدای باز شدن در رو شنیدی. خواهرته که داره می یاد تو؟». یا وقتی که جوجه اش را می بیند و به هوای جوجه دست و پایش را تکان می دهد می توانید بگویید: «جوجه رو می بینی که داره می یاد؛ از دیدنش خوشحال شدی؟» یا بگویید: «سلام جوجه طلایی، مریم کوچولو از دیدنت خوشحال شده».

۶ – کارهای خود را برای او توضیح دهید

برای نوزادتان توضیح دهید که برایش چه کاری دارید انجام می دهید. حرف زدن با نوزادی که به نظر می رسد حرف شما را نمی فهمد کمی عجیب به نظر می رسد. اما او نیاز دارد که تجربه شنیدن را تکرار کند تا حرف زدن را یاد بگیرد. قبل از اینکه او را بغل کنید دست هایتان را به سمتش بگیرید و بگویید: «نازنازی مامان، الان می خوام بغلت کنم.» در این صورت او زبان را همراه با یک تجربه عملی درک خواهد کرد. در حین عوض کردن پوشک بچه برای او توضیح دهید: «این یک پوشک خشک است. من پاهای کوچولوی تو رو بلند می کنم و الان این پوشک را به جای پوشک قبلی برات می بندم.» این کار نه، تنها تمرین خوبی برای زبان آموختن و زبان شنیدن اوست بلکه او را در انجام آن کار با شما همراه می کند.

۷ – با او حرف بزنید

در زمانی که با نوزادتان هستید، حرف بزنید. نوزادان بسیار قبل از اینکه مهارت های ارتباطی بیانی را یاد بگیرند، مهارت های دریافتی ارتباطی را یاد می گیرند. نوزاد شما قبل از اینکه توانایی حرف زدن پیدا کند، به خوبی می فهمد که شما به او چه می گویید. وقتی محیط کودک از لحاظ زبانی غنی باشد، او به طور طبیعی یاد می گیرد حرف بزند. وقتی شما به نوزادتان گوش می دهید و با او حرف می زنید، او زبان را می آموزد. او را مجبور نکنید که صحیح حرف بزند.

نوزادان هم با شما حرف می زنند

حتی گریه کردن نوزاد هم معانی مختلفی می دهد. او با گریه کردن می خواهد به شما بفهماند که ترسیده، گرسنها ست، خودش را خیس کرده یا خوابش می آید. معمولا والدین هم می آموزند که معنی پنهان گریه او را تشخیص بدهند و نسبت به آن واکنش مناسب نشان دهند. نوزاد هم به همین ترتیب واکنش نشان می دهد و می فهمد که از او مراقبت می کنید و حواستان به او هست؛ بنابراین گریه اش تبدیل به خنده و آغوش باز برای بغل شدن می شود.

والدین باید با نوزادشان حرف بزنند حتی اگر نوزادتان بسیار کودک است و هنوز نمی تواند حرف بزند، لازم است که شما با او صحبت کنید.

وقتی به او شیر می دهید یا او را حمام می کنید فرصت خوبی برای حرف زدن است. حتی زمانی که ارتباط شما با او مستقیم نیست و مشغول آشپزی کردن، ظرف شستن یا هر کار دیگری هستید، همچنان به حرف زدن با نوزادتان ادامه دهید. ممکن است بگویید مگر چقدر حرف دارم که با نوزادم بزنم. اشکالی ندارد اگر حرف کم آوردید درمورد کاری که دارید انجام می دهید برایش توضیح دهید.

نوزادان این نیاز را دارند که زیاد زبان بشنوند تا مهارت های اجتماعی شان به طور موثری گسترش یابد. هیچ جایگزینی برای این کار وجود ندارد. وقتی فرزندتان این توانایی را پیدا کرد که برخی صداها را تولید کند، شما باید به هر چیزی که او می گوید با جملات کامل جواب دهید.

شما باید نشان دهید که آنچه را او تلاش می کند به شما منتقل کند، متوجه شده اید چراکه او در حال انتقال چیزهای بسیار زیادی است. این حرف های ظاهرا نامربوطی که او بیان می کند درواقع بنیان توسعه توانایی های بیانی اوست. کمی که نوزادتان بزرگ تر شود، حتی می توانید برایش کتاب بخوانید.

هرچند که شما برای فرزندتان می خوانید باید روشن و ساده باشد. به زودی و به تدریج معجزه حرف زدن فرزندتان را می بینید و شگفت زده خواهد شد.

 

* مهمترين نكته در شكل گيري شخصيت كودك

کودک شما حتی از ۳ ۴ سالگی دیگر یک شخصیت جداگانه است. چیزهای مورد علاقه و خاص خودش را دارد. روز به روز شخصیت او رشد می کند و کامل تر می شود. در این سن او کم کم می تواند بهتر از کلمات استفاده کند و احساسات خود را بهتر بیان می کند. به همین علت هم رفتارهای پیش بینی نشده و قشقرقهایش کمتر می شود.

 

البته هنوز هم خلق و خوی او از یک لحظه تا لحظه بعدی فرق می کند ولی او دیگر می تواند به شما بگوید که از چه چیزی دلخور و یا عصبانی شده است. از همین سن و سال است که شما می توانید شخصیت خاص او را متوجه شوید. و اگر فرزند دیگری هم داشته باشید می توانید تفاوتهای آنها را از هم تشخیص دهید. با این حال به یاد داشته باشید که شخصیت کودک ۳ تا ۵ ساله هنوز در حال رشد و تغییر است و شما می توانید به شکل گیری جنبه های مثبت در شخصیت فرزندتان در همین سن و سال کمک کنید. در این باره می توانید به توصیه های متخصصان توجه کنید:

از ۳ تا ۵ سالگی شخصیت فرزند شما رو به تکامل است. مثلا کودکتان هنوز دارد یاد می گیرد که راحت تراحساسات و افکار خودش را در قالب کلمات به دیگران توضیح دهد. در همین سالهاست که فرزند شما یاد می گیرد که خودش را کنترل کند. و سعی می کند کمتر به شما و دیگران تکیه کند و سعی میکند مستقل باشد و روی پای خودش بایستد. او یاد می گیرد که چگونه خودش را در مواقع هیجان، ترس و عصبانیت آرام کند و کم کم بیشتربه اطراف توجه می کند و کمتر واکنشهای هیجانی نشان می دهد.

البته هنوز هم کنترل خیلی زیادی بر رفتار خود ندارد، مثلا وقتی چیزی به نظرش خنده دار می آید، بلند و صدادار می خندد و وقتی چیزی او را ناراحت و عصبانی می کند، زیر گریه می زند. وقتی گرسنه می شود به تاخیر انداختن و صبر کردن وقت غذا به هر علتی به نظرش بی معنی است. او همین الان غذا می خواهد. اسباب بازی مورد علاقه اش را هم همینطور! اگر دست کسی از همسالانش ببیند از او می قاپد تا با آن بازی کند. کودکان ۳تا ۴ ساله از زدن، گاز گرفتن و هل دادن دیگران برای حل اختلافات خود با آنها کمک می گیرند. آنها هنوز نمی توانند تفاوت واکنش صحیح و غلط را بفهمند. این وظیفه والدین است که راه درست ابراز احساسات و حل مشکل را به کودک یاد بدهند.

هر چه سن کودک بیشتر می شود بهتر می تواند ارتباط بین طغیان احساسات و عواقب منفی آن را بفهمد. بنابر این اگر والدین در برابر قشقرقهای کودک و گریه و زاریهایش تسلیم خواسته او شوند کودک یاد می گیرد که با این کار می تواند به خواسته اش برسد و اگر بر عکس در جواب قشقرق، والدین او را به گوشه اتاق برده و به اصطلاح روش اتاق خلوت را بکار ببرند، کودک یاد می گیرد که قشقرق بر پا کردن و گریه راه مناسبی برای رسیدن به اسباب بازی مورد علاقه اش نیست.

علاوه بر این کودکان پیش دبستانی در این سن اعتماد به نفس خود را پیدا می کنند و تجربیات فراوانی درباره رفتار با دیگران کسب می کنند. کودک ۴ ساله کم کم می فهمد که دیگران هم احساسات دارند و با آنها همدردی می کند. به تدریج متوجه می شوید کودکان تا سن ۵ سالگی شروع به اهمیت دادن به پدر و مادر می کنند و متوجه می شوند که شما هم نیازها و احساسات مخصوص به خودتان را دارید.

آنها سعی می کنند محبت خود را راحتترابراز کنند. در این سن دیگر بهتر می توانند خودشان را کنترل کنند و با کلمات عصبانیت و ناراحتی خود را ابراز می کنند.

در ۳ ۴ سالگی آنها برای خودشان یک زندگی خیالی می سازند. گاهی نیازمند و گاهی همراه و یاور شما هستند. برای اسباب بازیهایشان اسم می گذارند و با دوستان خیالی خود صحبت می کنند. آنها از دنیای خیالی برای یادگیری واکنشهای واقعی کمک می گیرند و ممکن است در این سن از غول و هیولایی که زیر تخت پنهان شده بترسند. اما وقتی بزرگتر می شوند کم کم می توانند تفاوت بین خیال و واقعیت را درک کنند.

گاهی در این سن از بازیهای خشن و اسلحه و تفنگ بازی لذت می برند. اما این نشانه این نیست که در آینده حتما خشن بشوند. استقلال کودک در همین سالها شکل می گیرد و والدین با دادن حق انتخاب به او می توانند به شکل گیری اعتماد به نفس او کمک کنند.

در همین زمانی که شخصیت کودک شما خود به خود می شکفد و رشد می کند کارهای زیادی برای کمک به رشد او می توانید بکنید و البته لازم است از بعضی کارها دوری کنید:

۱) کودک شما یگانه است: یادتان باشد بچه ها در شخصیت هایشان با هم متفاوتند و حتی دو قلوها و خواهر و برادرها را نباید با هم مقایسه کنید. شخصیت سالم در کودک زمانی شکل می گیرد که والدین به توانایی ها و نیازهای خاص او توجه کنند و پاسخ دهند.

۲) به کودک اجازه بازی دهید: بازی تاثیر شگرفی بر تکامل کودک دارد. بنابر این به کودک زمان بدهید تا برای شکل گیری شخصیت شکفته اش بازی کند. بازی نه تنها به تکامل جسم و روان و هیجانات کودک کمک می کند، بلکه به آنها یاد می دهد چگونه در گروه کار کنند و اختلافات خود را با همبازیها حل کنند.

علاوه بر این تصورات آنها را کامل کرده و به آنها امکان می دهد تا نقشهای مختلف در دنیای آینده را از همین سن کم امتحان کنند. بچه ها در بازی تصمیم گیری را یاد می گیرند تا بتوانند روی پای خودشان بایستند، کشف کنند و خلق کنند و دیگران را هدایت کنند.

۳) برچسب نزنید: به شخصیت کودکتان اجازه دهید آنگونه که هست رشد کند و دیدگاه های شما یا دیگران روی آن تاثیر بدی نگذارد. مثلا با گفتن اینکه او ترسو، خجالتی، لجباز، ریاست طلب و یا احساساتی است، و دادن القابی از این دست او را به سمت چنین شخصیتهایی سوق ندهید.

۴) الگو باشید: متاسفانه یا خوشبختانه والدین بیشترین تاثیر را بر روی فرزندانشان دارند. کودک اغلب اوقات شما و رفتارتان را می بیند و سعی می کند از شما تقلید کند. او بیشتر از اینکه حرف شما را بشنود، اعمال شما را تکرار می کند، بنابر این سعی کنید از نظر ادب، صبر و مشارکت با دیگران الگوی خوبی برای او باشید تا فرزندی صبور، با ادب و همراه تربیت کنید.

۵) طبیعت او را درک کنید و پرورش دهید: طبیعت فرزندتان را درک کنید و سعی کنید با پرورش آن در رشد و شکوفایی یک شخصیت خلاق با او همراهی کنید. او را وادار نکنید که به خاطر شما به آنچه علاقه دارد پشت پا بزند. اگر فرزند شما عاشق فوتبال است امکان بازی را برای او فراهم کنید و او را مجبور نکنید به کلاس نقاشی برود تنها به این علت که شما نقاشی را دوست دارید.

۶) به کودک اجازه دهید خودش باشد و نه آنچه شما می خواهید: ممکن است شما شخصیتی بسیار برون گرا و دقیق داشته باشید و یا آرام و خجالتی باشید. ممکن است بخواهید فرزندتان مانند خود شما باشد و یا اینکه دلتان بخواهد او از شما بهتر باشد. اما مهم این است که فرزند شما چه می خواهد! اگر دوست ندارد با بچه های دیگر حرف بزند و بازی کند، او را وادار به دوستی با کودکان دیگر نکنید. اجازه دهید او به روش خودش با بچه های دیگر دوست شود و ارتباط برقرار کند.

۷) برایش زیاد کتاب بخوانید: خواندن کتاب و تعریف کردن داستان به کودک شما کمک می کند تا با شخصیتهای مختلف در داستان آشنا شود و از آن شخصیتهایی که به نظرش جذاب و دوست داشتنی است الگو برداری کند. بنابر این سعی کنید برای او زیاد کتاب بخوانید و بخصوص داستانهایی را انتخاب کنید که صفات خوب انسانی مانند صداقت، کمک به دیگران و صبوری در آنها بارز باشند.

۸) امکان تجربه را فراهم کنید: اگر کودکتان را در خانه به تنهایی نگه دارید و اجازه ندهید با دیگر کودکان و حتی بزرگسالان آشنا شود امکان تجربه را از او گرفته اید و به همین علت کودک شما نه می تواند از دیگران بیاموزد و نه در آینده خواهد توانست اختلافاتش را با دیگران حل کند بنابر این کودکی خودخواه، ترسو، منزوی بار خواهد آمد. با بردن کودک به میان جمع های مختلف به او امکان گسترش تجربه و یادگیری را بدهید تا در آینده فرزندی اجتماعی، شجاع و فداکار داشته باشید.

۹) کمتر نه و نکن بگویید: اگر شما مدام به کودکتان نکن نکن بگویید و درخواستهای او را با نه و نمی شود و خطر دارد و کثیف می شود، جواب دهید، پس از مدتی نه تنها کنجکاوی، خلاقیت و شجاعت را در کودک تان سرکوب کرده اید بلکه او دیگر اشتیاقی برای کشف دنیای اطراف و ابداع چیزهای تازه نخواهد داشت و تنها سعی می کند در محدوده ای که شما با خط قرمز مشخص کرده اید، حرکت کند و شما را راضی نگه دارد. سعی کنید محیطی امن برای کودک فراهم کنید و در آن محدوده به کودک اجازه دهید که آزادانه فعالیت کند. اگر یک گوشه برای کثیف کاری و ریختن رنگ داشته باشد، او هم ممکن است به نقاشی علاقه بیشتری پیدا کند. اگر به او اجازه دهید آب داشته باشد شناگر خوبی خواهد شد!

۱۰) انعطاف پذیری را به کودک بیاموزید: یادتان باشد نه تنها شخصیت فرزند شما یگانه است بلکه روشی که شما برای رشد و تکامل شخصیت او به کار می برید هم منحصربه فرد است. شما با روشهای مخصوص خود می توانید حس کنجکاوی و علاقه کودکتان به دانستن را تقویت کنید. هیچ کس نمی تواند مانند شما با فرزندتان حرف بزند و بازی کند، کتاب بخواند و به گردش برود.

شما می توانید به کودک ترسوی خود کمک کنید تا شبی در تاریکی جنگل در کنار شما در یک چادر بخوابد. شما می توانید به کودک پر جنب و جوشتان یاد بدهید که نیم ساعت بدون وول خوردن با شما بنشیند و بازی فکری بکند. یادتان باشد اگر چه همه افراد شخصیتی منحصر به فرد دارند اما می توانند با چیزهایی بر خلاف خواست خود کنار بیایند و به عبارتی انعطاف پذیری داشته باشند. به جای اینکه سعی کنید شخصیت کودکتان را تغییر دهید و او را آنچه می پسندید بار بیاورید، سعی کنید به او انعطاف پذیری را یاد بدهید تا بتواند بدون حضور شما در شرایط مختلف با دیگران و خودش کنار بیاید و گلیم خودش را به تنهایی از آب بیرون بکشد. این امر هم با هدایت کودک در مسیر تجربیات فراهم می شود. وقتی کودک شما در مهد کودک با دوستش دعوا می کند، به این قضیه به چشم یک مشکل نگاه نکنید بلکه این یک تجربه جدید برای اوست که ممکن است به علت هر اختلافی در آینده بسیار برای او پیش بیاید بنابر این از همین سن سعی کنید به او مهارتهای حل مساله را یاد بدهید. تا در دنیای پر از چالش و اختلاف آینده اش بتواند با انعطاف به نتیجه خوبی برسد.

در شکل گیری شخصیت کودکتان مهمترین نکته این است که به او کمک کنید تا در محیطی پر از محبت و عشق رشد کند. از او حمایت کنید وبر روی جنبه هایی از شخصیتش که تحت تاثیر شماست بیشتر تمرکز کنید.

* 10 توصيه مفيد براي اينكه كودكان باهوش تري داشته باشيم

کی از آرزوهای هر پدر و مادری داشتن فرزندی سالم و باهوش است در این مطلب ۱۰ نکته اساسی برای داشتن یک فرزند باهوش و سالم را مورد بررسی قرار می دهیم.

۱تغذیه با شیر مادرمزایای شیر مادر بارها و بارها گفته شده از جمله پیشگیری از ایجاد عفونتها، افزایش قدرت سیتم ایمنی، و همچنین فراهم نمودن المانهای مهم تغذیه ای و…اما آنچه که بسیار حائز اهمی است تحقیقاتی است که توسط دانشمندان دانمارکی انجام پذیرفته است،دانشمندان اعلام نمودند که کودکانی که به مدت حداقل ۹ ماه از شیرمادر تغذیه نموده اند به طور واضحی باهوش تر از کودکانی هستند که به مدت یک ماه و یا کمتر از شیر مادر تغذیه شده اند.

۲بازی های فکریبازی هایی مانند شطرنج و جدول، معما، ساخت و سازها، و … سبب تمرین بیشتر مغز شده و در شکل دهی بهتر افکار بچه ها بسیار مهم و موثر هستند.

۳نواختن موسیقی براساس آخرین تحقیقات انجام شده در دانشگاه تورنتو کانادا، مشخص گردید که کودکانی که در یادگیری نواختن نوعی ساز، درگیر بوده اند از IQ بیشتری نسبت به همسالان خود برخوردار شده اند.

۴ورزش و بازیانجام ورزش و یا حتی بازی های بچه گانه که سبب شرکت آنها در فضای باز و یک کار گروهی می گردد در افزایش هوشمندی آنها بسیار موثر است در تحقیقاتی که توسط اپن ها غیر انجام شده است، مشخص گردید زنانی که مدیرعامل شرکتهای مهمی بودند ۸۱% در ایام کودکی در بازیهای تیمی شرکت فعالانه داشته اند.

۵بازیهای ویدئوییشاید تعجب کنید اما دیده شده کودکانی که از این بازیها استفاده کرده اند قدرت خلاقیت و تفکر و برنامه ریزی بهتر و مناسب تری داشته اند. اخیراً در انگلستان بعضی از معلم ها از این بازیها در کلاس درس برای آموزش بهتر دروس استفاده می نمایند.

۶مصرف کمتر غذاهای کم ارزشمصرف میان وعده ای که از ارزش غذایی کم اما حجم بسیار برخوردارند سبب می گردد تا با پر کردن معده بچه ها مانع از مصرف غذاهای با ارزش و لازم و ضروری گردد لذا سعی کنید میوه و آجیل و… را بیشتر در برنامه غذایی آنها بگنجانید.

۷کنجکاویهای طبیعیسعی کنید فرزندان خود را با محیط اطراف بیشتر آشنا کنید و با بردن آنها به فضاهای طبیعی(کوه، صحرا، باغ وحش، آکواریوم و…)ایجاد انگیزش در زهن کنجکاو آنها نموده و به سوالات بی شمار آنها پاسخ مناسب بدهید.این امر در افزایش هوشمندی کودکتان بسیار موثر است.

۸مطالعهیکی از ارزانترین و قابل دسترس ترین امکاناتی که می توان از آن برای افزایش هوش فرزندتان استفاده نمایید استفاده از کتاب و کتابخوانی است.سعی کنید از همان سنین پایین برای آنها کتاب های عکس دار بخوانید.مطالعه روشی است که قدرت شناخت کودک را بسیار تقویت نموده و در هر سنی به آنها کمک می نماید.

۹تقویت روابط اجتماعی فرزند خود را تشویق کنید تا در جمع قادر به سخن گفتن و یا شعر خواندن گردد،همچنین در سنین بالاتر در شرکت دادن آنها در فعالیتهای اجتماعی،تیمی،و بازیهای گروهی سبب افزایش اعتماد به نفس و نیز هوشمندی آنها گردد.

۱۰-خوردن صبحانه : تحقیقات همواره نشان داده است که خوردن صبحانه سبب بهبود حافظه،تمرکز و یادگیری می گردد. لذا کودکانی که از خوردن صبحانه امتناع می کنند خیلی زودتر خسته شده و از یادگیری نیز سرباز می زنند و این در دراز مدت می تواند در هوشیاری آنها تاثیر گذار باشد

 

*بازيهاي آسان براي تقويت هوش و خلاقيت كودك (24 تا 27 ماهگي)


بازي اول: حالت چهره 
اين بازي به بچه‌هاي دو ساله كمك مي‌كند احساسات مختلف خود را بشناسند. 

نوع بازي: 
* با كودك دو ساله‌تان بنشينيد و عكس چهره‌هاي مختلفي را از توي مجله‌ها و كتاب‌ها پيدا كنيد. 
* درباره حالتي كه توي هر كدام از چهره‌ها هست از كودك‌تان سئوال كنيد. 
* عكس صورت كودكي را كه شاد است پيدا كنيد. حالتي را كه در آن چهره است براي كودكتان توصيف كنيد و بعد از او بخواهيد حالت شادي به چهره‌اش بدهد. 
* به پيدا كردن عكس‌هايي كه چهره‌هاي شادي را نشان مي‌دهند ادامه دهيد. 
* در روزهاي بعد دنبال حالت‌هاي مختلف ديگري بگرديد، مثلاً هيجان‌زده، غمگين و لوس. 
* سعي كنيد حالت‌هايي را پيدا كنيد كه با احساسات كودك‌تان در آن روز جور باشد. 

بازيهاي آسان براي تقويت هوش و خلاقيت كودك (24 تا 27 ماهگي): 

بازي دوم: حمومك مورچه داره 
اين بازي شيوه‌اي عالي براي افزايش شناخت و درك مفاهيم مكاني در كودك‌تان است. 

نوع بازي: 
* با كودك دو ساله‌تان بازي بشين و پاشو را انجام دهيد. دستش را بگيريد، به صورت دايره‌وار حركت كنيد و شعر زير را برايش بخوانيد: 
حمومك مورچه داره، 
بشين و پاشو خنده داره، 
خوب حالا بگو چه كار مي‌كنيم 
با هم پا مي‌شيم، با هم مي‌شينيم 
* به آرامي روي زمين بنشينيد. كودك‌تان قطعاً شيفته اين بازي مي‌شود! 
* دوباره بازي را از نو انجام دهيد ولي اين بار به جاي گفتن با هم پا مي‌شيم، با هم مي‌شينيم حركت را عوض كنيد و بگوييد: 
حمومك مورچه داره، 
بشين و پاشو خنده داره، 
خوب حالا بگو چه كار مي‌كنيم، 
با هم مي‌چرخيم، با هم مي‌چرخيم 
* مي‌توانيد اين حركت‌ها را هم انجام دهيد: دست بزنيد؛ لي‌لي‌ كنيد؛ بالا و پايين بپريد؛ صداي اردك درآوريد. 

                                    بازيهاي آسان براي تقويت هوش و خلاقيت كودك (24 تا 27 ماهگي)
بازي سوم: كفشت پاته؟ 
اين بازي به كودك‌تان كمك زيادي مي‌كند تا با اعضاي مختلف بدنش آشنا شود و مهارت خود را در مشاهده و درك چيزهاي مختلف بالا ببرد. 

نوع بازي: 
* به كودك دو ساله‌تان بگوييد: اگه كفش پاته، بالا و پايين بپر. 
* با پرسيدن اين سئوال به كودك‌تان كمك كنيد: كفشت پاته؟ بهم نشونش بده، ببينم. 
* به كفشش اشاره كنيد و از او بخواهيد بالا و پايين بپرد. شايد لازم باشد به او نشان دهيد چطور اين كار را بكند. 
* هر بار كه درباره يكي از اعضاي بدون كودك‌تان از او سوال مي‌كنيد به آن عضو اشاره كنيد و به او نشان دهيد چطور حركت‌ها را انجام دهد. 
* مي‌توانيد اين جمله‌ها را بگوييد: 
- اگه جوراب پاته، عقب و جلو برو. 
- اگه بلوز پوشيدي، دست بزن. 
- اگه شلوار پاته، سرت رو بالا و پايين كن. 
* وقتي چند بار اين بازي را تكرار كرديد، خواهيد ديد كه كودك‌تان بدون كمك شما مي‌تواند حركت‌ها را انجام دهد. 

بازيهاي آسان براي تقويت هوش و خلاقيت كودك (24 تا 27 ماهگي) 

بازي چهارم : خرگوش ناز كوچولو 
اين بازي درك مفاهيم مكاني را در كودك شما تقويت مي‌كند. 

نوع بازي: 
* از حيوانات عروسكي استفاده كنيد و بازي زير را با كودك دوساله‌تان انجام دهيد. به جاي كلمه خرگوش اسم هر حيوان عروسكي را كه داريد با آن بازي مي‌كنيد ببريد. 
* شعر زير را برايش بخوانيد و حركت‌هاي گفته شده را انجام دهيد: 
خرگوش ناز كوچولو 
مي پره پايين، مي پره بالا 
خرگوش ناز كوچولو 
همه جا رو خوب نگاه مي‌كنه 
(خرگوش را به اطراف بچرخانيد) 
بالا رو قشنگ نگاه مي‌كنه 
(خرگوش را به هوا بلند كنيد) 
پايينو قشنگ نگاه مي‌كنه 
(خرگوش را به پايين بياوريد) 
خرگوش ناز كوچولو 
داره مي دوه تند و تند و تند 
(خرگوش به دست شروع به دويدن كنيد) 
خرگوش ناز كوچولو 
رفته يه گوشه قايم شده 
(خرگوش را به پشت خود پنهان كنيد) 

بازيهاي آسان براي تقويت هوش و خلاقيت كودك (24 تا 27 ماهگي) 

بازي پنجم: يادگيري شعر 
تحقيقات نشان مي‌دهد حافظه دانشي است كه تثبيت شده است. وقتي فرايند يادگيري اتفاق مي‌افتد، سيناپس‌هاي جديدي در مغز شكل مي‌گيرد و يا سيناپس‌هاي قديمي تقويت مي‌شود. 

كودكان دو ساله مثل اسفنج هستند. آنها چيزي را يك بار مي‌شنوند و فورا شروع به حفظ كردن آن مي‌كنند، مخصوصاً اگر آن كلمه‌ها همراه با حركت باشند. 

يك روش جالب خواندن شعرهاي بچه‌گانه اين است كه روي آخرين كلمه هر مصرع تأكيد كنيد و آن را بلندتر بگوييد و همزمان حركتي متناسب با آن انجام دهيد. اين كار به كودك‌تان كمك مي‌كنيد شعر را بهتر به خاطر بسپارد. 

* در اينجا مثالي مي‌آوريم. فراموش نكنيد روي كلمه آخر تأكيد كنيد: 
تيك و تيك و تيك 
(دست‌هايتان را بالا ببريد) 
يه دفه ساعت يه دونه زنگ زد 
(يكي از انگشت هايتان را بالا ببريد) 
موشه از ديوار دويد پايين 
(همان انگشت را پايين بياوريد) 
تيك و تيك و تيك 
تيك و تيك و تيك 
(همزمان با گفتن كلمه تاك دست بزنيد). 

بازيهاي آسان براي تقويت هوش و خلاقيت كودك (24 تا 27 ماهگي) 

بازي ششم: عروسك بازي 
تحقيقات نشان مي دهد كه تجربه ها و ارتباط هاي مثبت سالهاي ابتدايي زندگي بر رشد عاطفي كودك تأثير مي‌گذارد. 
اين بازي را با عروسكي كه دست و پا دارد انجام دهيد. 

نوع بازي: 
* با كودك دو ساله خود روي زمين بنشينيد و به او نشان دهيد كه چطور دست‌هاي عروسكش را بگيرد و آنها را به بالا و پايين حركت دهد. 
* عروسك را به كودك‌تان بدهيد و بگذاريد او امتحان كند. 
* مي‌توانيد كارهاي زير را انجام دهيد: 
- دست تكان دهيد 
- كف بزنيد 
- پاهايتان را به هم بزنيد 
- بوسه بفرستيد 
* نظر كودك‌تان را در مورد كارهايي كه داريد انجام مي دهيد بپرسيد. 

بازيهاي آسان براي تقويت هوش و خلاقيت كودك (24 تا 27 ماهگي) 

بازي هفتم : پچ پچ كردن 
نجوا كردن به كودك كمك مي‌كند ياد بگيرد چطور بلندي صدايش را تنظيم كند. البته انجام اين كار به تمركز زيادي هم نياز دارد. 

بچه‌هاي دو ساله خيلي دوست دارند كسي در گوش‌شان چيزي بگويد و وقتي كه خودشان اين كار را انجام مي‌دهند حسابي احساس غرور مي‌كند. 
* چيزي در گوش كودك‌تان زمزمه كنيد ؛ مثلاً بگوييد: بيا دست بزنيم 
* از كودك دو ساله‌تان بخواهيد او هم آهسته چيزي در گوش‌ شما بگويد. 
* انقدر به اين كار ادامه دهيد تا كودك‌تان كاملاً ياد بگيرد چطور صدايش را پايين بياورد. 
بازيهاي آسان براي تقويت هوش و خلاقيت كودك (24 تا 27 ماهگي) 

بازي هشتم: داستان ميوه 
اشيا معمولي كه كودك شما روزانه با آنها سر و كار دارد سوژه‌هاي خوبي براي باز كردن سر صحبت با كودك و تقويت مهارت‌هاي زباني او هستند. 

نوع بازي: 
* سه چهار تا ميوه برداريد و به همراه كودكتان آن را بررسي كنيد. 
* ميوه ها را تك تك قاچ بزنيد و درباره آنها با كودكتان حرف بزنيد: آيا ميوه اي كه در دستتان هست هسته، پوسته و ... دارد؟ 
* داستاني درباره ميوه اي كه در دست داريد براي كودكتان بگوييد. در اينجا مثالي مي‌آوريم: 
يكي بود يكي نبود. يه روز يه سيبي اومد پيش يوسف تا باهاش بازي كنه. سيب گفت: سلام يوسف. خيلي خوشحالم كه اومدم پيشت ولي يه كمي تنهام. ميشه از يه ميوه ديگه هم بخواهيم بياد و با ما بازي كنه؟ 
يوسف گفت: باشه، من به پرتقال زنگ مي‌زنم. 
يوسف تلفن رو برداشت و شماره گرفت و گفت: سلام پرتقال ميشه بياي با هم بازي كنيم؟ 
* بگذاريد كودكتان پيشنهاد كند دفعه بعد به چه ميوه‌اي تلفن بزنيد. با آوردن هر ميوه جديدي، آن را بررسي كنيد، راجع به آن حرف بزنيد و البته مزه آن را بچشيد! 

بازيهاي آسان براي تقويت هوش و خلاقيت كودك (24 تا 27 ماهگي) 

بازي نهم: نرم و راحت مثل باد 

همين طور كه داريد با نواي موسيقي به اين طرف و آن طرف حركت مي‌كنيد دستمالي را هم در دست‌تان بگيريد. اين كار هم خيلي كيف دارد و هم به كودكتان يك حس تعادل و كنترل مي‌دهد. 

اين بازي، بازي بسيار خلاقانه اي است و قطعا كودك شما دلش مي خواهد بارها و بارها آن را تكرار كند. 

نوع بازي: 
* يك موسيقي شاد پخش كنيد و همراه با كودك تان با روسري به اين طرف و آن طرف حركت كنيد يا دايره‌وار بچرخيد. 
* روسري را در هوا تكان دهيد و بعد آن را پايين بياوريد و به زمين نزديك كنيد. 
* شما و كودك‌تان مي‌توانيد هر كدام يك سر روسري را بگيريد و با هم حركت كنيد. 
* هر كاري انجام دهيد، كودك‌تان از شما تقليد مي‌كند.

     * بازيهاي آسان براي تقويت هوش و خلاقيت كودك (15 تا 18 ماهگي) 

بازي اول: آوازخواندن 
تحقيقات نشان مي‌دهد هر چه كودك زودتر با موسيقي آشنا شود، توانايي بيشتري براي درك موسيقي و لذت بردن از آن پيدا مي‌كند. 
با آوازخواندن، توانايي و حساسيت كودكتان را نسبت به موسيقي تقويت كنيد. 
اگر نمي‌توانيد شعري را با گام‌هاي درست يا با آهنگ خوشايند بخوانيد اصلاً مهم نيست. مهمترين مسئله اين است كه از آوازخواندن لذت ببريد. 

نوع بازي: 
مي‌توانيد شعرهاي زير را برايش بخوانيد؛ البته هر شعر ديگري هم كه بلد باشيد و آن را دوست داشته 
باشيد و آن را دوست داشته باشيد براي اين بازي مناسب است: 
- صبح كه از خواب پا ميشم. 
- به به هوا عاليه! 
- موش موشك من 
- خدا، خداي مهربون 
- تپلويم تپلو 
* شعر را از نوع بخوانيد و همزمان از حركتهاي دست و صورت‌تان نيز استفاده كنيد. 
* دست كودك نوپايتان را براي دست زدن، باي‌باي كردن و امثال آن بگيريد و تكان دهيد. اول خودتان حركت را انجام دهيد و بعد اجازه دهيد كودك‌تان اين كار را بكند. 
* از آوازخواندن با كودك‌تان در هر ساعتي از شبانه‌روز لذت ببريد، مثلاً وقتي توي اتومبيل هستيد يا توي صف سوپرماركت ايستاده‌ايد يا در مطب دكتر نشسته‌ايد. تمام اوقات براي آواز خواندن باكودك مناسب است. 

بازيهاي آسان براي تقويت هوش و خلاقيت كودك (15 تا 18 ماهگي) 

بازي دوم: جنسش چيه 
تحقيقات نشان مي‌دهد آن دسته از بچه‌هايي كه در محيط‌هايي بزرگ مي‌شوند كه به ميزان زيادي در معرض زبان و گفتگوهاي كلامي هستند تقريباً در اكثر موارد تا سه سالگي در حرف زدن مهارت كامل پيدا مي‌كنند. كساني كه در كودكي از شنيدن زبان بي‌نصيب مانده‌اند، در آينده دچار مشكل مي‌شوند و بايد زحمت زيادي براي يادگرفتن و مهارت يافتن در آن بكشند، هر چقدر هم كه آدم‌هاي باهوشي باشند و يا تحت آموزش‌هاي وسيع قرار بگيرند. 

اين بازي حس لامسه كودك را تقويت مي‌كند و باعث مي شود بافت‌هاي مختلف را بهتر درك كند. بعلاوه مهارت هاي زباني او را نيز تقويت مي‌كند. 

نوع بازي: 
* اشيا مختلفي را كه بافت‌هاي جالبي دارند در اختيار كودك‌تان قرار دهيد تا به آنها دست بزند و تفاوت‌هايشان را احساس كند؛ مثلاً يك چيز سفت (چوب يا سنگ) و يك چيز نرم (اسباب‌بازي اسفنجي) 
* دستش را روي شي سفتي كه انتخاب كرده‌ايد بگذاريد و اسم آن شي را همراه با صفت سفت بگوييد. 
* براي مثال بگوييد: چوب سفت حالا دست‌تان را روي شي سفت ديگري بگذاريد و دوباره نامش را بگوييد، مثلاً ميز سفت 
* اين كار را چند بار تكرار كنيد و بعد اشياء نرم را به او معرفي كنيد، مثلاً يك پتوي نرم يا بالش نرم. 
* كلمه سفت را با لحن خشن و كلمه نرم را با لحن خيلي ملايمي ادا كنيد. 

بازيهاي آسان براي تقويت هوش و خلاقيت كودك (15 تا 18 ماهگي) 

بازي سوم: مي‌ياي با هم بازي كنيم؟ 
تحقيقات نشان مي‌دهد كه آهسته و شمرده صحبت كنيد تا كودك نوپاي شما بتواند تك تك كلمه‌ها را از هم تشخيص دهد. تأكيد كردن روي يك كلمه يا تكرار كردن آن هم مي‌تواند مفيد باشد. 

اين بازي روشي سرگرم‌كننده و جالب براي تقويت مهارت‌هاي زباني كودك است. 
نوع بازي: 
* يكي از اسباب‌بازي‌هاي مورد علاقه‌اش را برداريد (مثلاً خرس عروسكي‌اش) و آن را به گوش‌تان نزديك كنيد، طوري كه انگار داريد به حرف‌هاي خرس گوش مي‌دهيد. به كودك‌تان بگوييد: آقا خرسه مي‌گه مي‌ياي با هم بازي كنيم؟ 
* جمله ؟مي‌ياي با هم بازي كنيم؟ را با صداي بلند بگوييد. 
* خرس عروسكي را به كودك نوپايتان بدهيد و از او بپرسيد، آقا خرسه چي مي‌گه؟ 
* بازي را با سئوال كردن درباره اينكه ساير اسباب‌بازي‌ها يا وسايل توي اتاق چه مي‌گويند ادامه دهيد. براي مثال بگوييد: صندلي مي‌گه: بشين روي من. 
* هميشه وقتي داريد به جاي اسباب‌بازي يا شيءاي صحبت مي‌كند، با صداي بلند حرف بزنيد. 



بازيهاي آسان براي تقويت هوش و خلاقيت كودك (15 تا 18 ماهگي) 

بازي چهارم: غلتاندن توپ 
تحقيقات نشان مي‌دهد كه هر حركت جديدي بايد بارها و بارها تكرار شوند تا جريان‌هاي عصبي را كه از نواحي فكري مغز به قشر حركتي و از انجا به اعصاب مرتبط با عضلات مي‌روند، تقويت كند. 
شما با غلتاندن توپ به سمت كودك‌تان و تشويق كردن او به غلتاندن مجدد آن به سمت خودتان مي‌توانيد مهارت‌هاي حركتي او را تقويت كنيد. 
كودك نوپاي شما به سني رسيده كه غلتاندن توپ برايش بازي مفرح و سرگرم‌كننده‌اي است. بازي زير را با او انجام دهيد. 

نوع بازي: 
* با كودك‌تان روي زمين بنشينيد. اسمش را صدا بزنيد تا توجهش به شما جلب شود و به شما نگاه كند بعد توپ را به سمت او بغلتانيد. 
* او را تشويق كنيد تا توپ را دوباره به سمت شما بغلتاند. 
* در حين غلتاندن توپ با لحن آهنگيني بگوييد؛ توپ رو قل مي‌دم طرفِ........ (اسم كودك). 
* وقتي كودكتان توپ را به طرف شما غلتاند بگوييد: (اسم كودك)........ توپ رو قل مي‌ده طرفِ (بابا). 
* فقط زماني اين جمله‌ها را بگوييد كه توپ واقعاً بين شما دو نفر رد و بدل مي‌شود. 

بازيهاي آسان براي تقويت هوش و خلاقيت كودك (15 تا 18 ماهگي) 

بازي پنجم: بلوك بازي 
تحقيقات نشان مي‌دهد مهارت‌هاي حركتي بزرگ و كوچك به طور مستقل از هم پرورش پيدا مي‌كنند، گرچه هر دو به مبناهاي فيزيكي يكساني نياز دارند. اگر كودكي در طول يك هفته انرژي زيادي را روي مهارت‌هاي حركت بزرگ بگذارد، فرصت كافي براي تقويت مهارت‌هاي حركتي كوچكش نخواهد داشت. 
روي هم چيدن بلو‌ك‌ها به پرورش مهارت‌هاي حركتي كوچك فرزندتان كمك مي‌كند. 

نوع بازي: 
* مي‌توانيد اين كار را با بلوك‌هاي آماده هم انجام دهيد، ولي اگر خودتان بتوانيد بلوك‌هاي موردنظرتان را درست كنيد، جالب‌تر و سرگرم‌كننده‌تر است. 
* با استفاده از قوطي‌هاي خالي شير، بلوك‌هاي يك بار مصرف درست كنيد. آنها را با بند به هم ببنديد و روي قوطي‌ها را با كاغذ بپوشانيد. 
* كودك‌تان را تشويق كنيد با مداد شمعي يا با عكس برگردان بلوك‌ها را تزئين كند. 
* با كودك‌تان شروع به بازي كنيد و بلوك‌ها را روي هم بگذاريد. هر بار كه بلوكي را روي بلوك ديگر گذاشت، او را تشويق كنيد. 
* بعضي وقت‌ها كودك‌تان از خراب كردن چيزي كه ساخته است بيشتر خوشش مي‌آيد. 


بازيهاي آسان براي تقويت هوش و خلاقيت كودك (15 تا 18 ماهگي) 

بازي ششم: وقت قصه 
تحقيقات نشان مي‌دهد كه خواندن كتاب با صداي بلند براي كودكان باعث فعال‌شدن قوه تخيل آنها مي‌شود و ميزان شناخت آنها را از دنياي اطراف‌شان بيشتر مي‌كند. به علاوه كمك مي‌كند مهارت‌هاي زباني و شنيداري‌شان تقويت شود و آنها را آماده مي‌كند تا زبان نوشتاري را درك كنند. 
اين بازي به تقويت مهارت‌هايي كه كودك قبل از شروع خواندن، بايد آنها را ياد بگيرد كمك مي‌كند. در ضمن او را به كتاب و كتابخواني علاقمند مي‌كند. 
وقتي مي‌خواهيد براي كودك‌تان كتابي بخوانيد نكات زير را به خاطر داشته باشيد؛ 
* كتاب خواندن براي كودكان نوپا ممكن است سخت و خسته‌كننده باشد، فراموش نكنيد كه بچه‌ها دوتا چهار دقيقه بيشتر نمي‌توانند آرام بنشينند. 
* بچه‌هاي نوپا از كتاب‌هايي خوش‌شان مي‌آيد كه پر از تصاوير بچه‌هايي باشد كه كارهاي آشنايي مثل غذا خوردن، دويدن و خوابيدن را انجام مي‌دهند. 
* كتاب‌هايي كه درباره سلام و خداحافظي كردن باشند، در ميان بچه‌هاي اين گروه سني محبوبيت زيادي دارند. 
* داشتن شعر و متن‌هاي ساده‌اي كه براي كودك قابل حدس زدن باشد، معيارهاي خوبي براي انتخاب كتاب هستند. 
* براي اينكه توجه كودك‌تان را به كتابي كه داريد برايش مي‌خوانيد بيشتر جلب كنيد، نام او را با نام كودك قهرمان داستان عوض كنيد. 
* شما مي‌توانيد در هر جايي براي كودك‌تان كتاب بخوانيد، روي تخت، توي حمام (البته با ا ستفاده از كتاب‌هاي ضد آب!)، روي زمين يا توي تاب. 

بازيهاي آسان براي تقويت هوش و خلاقيت كودك (15 تا 18 ماهگي) 

بازي هفتم: در آغوش گرفتن 
تحقيقات نشان مي‌دهد كودكان عاشق والدين‌شان هستند. روانشناسان اين عشق را دلبستگي مي‌نامند. تئوري دلبستگي كه نخستين بار جان بالبي روانپزشك انگليسي در سال 1950 آن را ارائه داد، يكي از ماندگارترين تئوري‌هاي قرن بيستم در زمينه رشد انسان است. 
در آغوش گرفتن كودك‌تان شيوه بسيار مؤثري براي پرورش دادن توانايي‌هاي مغزي اوست. 
در‌آغوش گرفتن كودك در مواقع خطر حتي از اين مهم‌تر است چون باعث مي‌شود كودك آرامش خاطر پيدا كند. 
* اگر كودك شما دارد در جايي پرسه مي‌زند كه نبايد مي‌رفته، او را بلند كنيد و در آغوش بگيريد و برايش توضيح دهيد كه : تو نبايد بري اونجا چون خطرناكه. 
* او از لحن صداي شما مي‌فهمد كاري كه انجام داده كار اشتباهي بوده است. 
* علاوه بر اين، وقتي كودك‌تان را اين طور در آغوش مي گيريد و با او حرف مي‌زنيد، مي‌فهمد كه به او اهميت مي‌دهدي و مي‌خواهيد از او محافظت كنيد. 

بازيهاي آسان براي تقويت هوش و خلاقيت كودك (15 تا 18 ماهگي) 

بازي هشتم: رفتن به پارك 
تحقيقات نشان مي‌دهد كمك به رشد مغز كودك به اين معناست كه او را مدام در محيط‌هايي قرار دهيم كه هم از نظر عاطفي و هم از نظر فكري غني باشند و او را به فعاليت و واكنش وادارند. 
اين بازي مهارت‌هاي زباني كودك نوپايتان را تقويت مي‌كند. 
كودكان تازه راه افتاده عاشق اسباب‌بازي‌ها و حيوانات عروسكي‌شان هستند و اغلب اوقات صداي آنها را مي‌شنويد كه دارند با عروسك‌هايشان حرف مي‌زنند. 
* اين بازي را با كودكتان انجام دهيد: وانمود كنيد مي‌خواهيد با او و حيوان عروسكي‌اش به پارك برويد. 
* سئوال‌هايي از او بپرسيد كه او را تشويق به حرف زدن كند. مثلاً بگوييد: به نظرت خرسي امروز چي بپوشه؟، بيرون هوا سرده؟، اگه خرسي كفش نپوشه، پاهاش چي ميشه؟ 
* اين هم چند نمونه سئوال ديگر: به نظرت ناهار رو ببريم توي پارك بخوريم؟ و ميمونت چي دوست داره بخوره؟ 
* هميشه به جواب‌هاي كودكتان واكنش نشان دهيد چون باعث مي‌شود او بيشتر حرف بزند. 
* مهارت‌هاي زباني براي زماني هم كه كودكتان بزرگتر مي‌شود و خواندن ياد مي‌گيرد ضروري است. 

بازيهاي آسان براي تقويت هوش و خلاقيت كودك (15 تا 18 ماهگي) 

بازي نهم: لبخند بزن! 
تحقيقات نشان مي‌دهد كه تجربه‌هاي حسي كودك و ارتباطات اجتماعي او با بزرگسالاني كه احساس مي‌كند مواظب و پشتيبان او هستند، توانايي‌هاي ذهني‌اش را تقويت مي‌ كند. 
اين بازي به كودك كمك مي‌كند خودش و توانايي‌هايش را بهتر بشناسد. 

* همراه با كودك‌تان در آينه نگاه كنيد. 
* همين‌طور كه كودك‌تان دارد در آينه به خودش نگاه مي‌كند از او بخواهيد اين كارها را انجام دهد: 
- لبخند بزند. 
- زبانش را بيرون بياورد و آن را وارسي كند. 
- دهانش را باز و بسته كند. 
- به دندان‌هايش نگاه كند. 
* چيزي براي خوردن به او بدهيد و بگذاريد همين‌طور كه دارد غذايش را مي‌جود، خودش در آينه تماشا كند (البته، با دهان بسته!) 

بازيهاي آسان براي تقويت هوش و خلاقيت كودك (15 تا 18 ماهگي) 

بازي دهم: صداي اسباب‌بازي 
تحقيقات نشان مي‌دهد كه قرار گرفتن در معرض انواع مختلف محرك‌هاي موسيقيايي و تقويت‌كننده‌هاي مهارت‌هاي شنيداري در سال‌هاي اوليه زندگي براي رشد ذهني كودك بسيار مهم است. 
ببينيد كودك‌تان دوست دارد با چه اسباب‌بازي‌هايي بازي كند، او را تشويق كنيد صداهاي اسباب‌بازي‌ها را در آورد. 

* از او بخواهيد صداهاي زير را از خودش درآورد: 
- صداي قطار 
- صداي ماشين 
- صداي ساختگي حيوانات عروسكي 
- صداي ريختن تكه‌هاي لگو: هر چه ساختمان ساخته شده بلندتر، صدا بلندتر. 

* نكته هاي مفيد درباره ني ني ها


+ قطره آهن رو با قطره مولتی ویتامین ندید چون بالا میاره.+ قطره آهن و مولتی ویتامین رو نیم ساعت قبل یا بعد از شیر خوردن بدید.+ لباس بچه رو ترجیحا ظهر عوض کنید چون گرمتره هوا.+ روغن بچه رو هم ظهر بزنید به بدن بچه به همون دلیل بالا.+ لباس های بچه رو سعی کنید همون روز که کثیف شد بشورید وگرنه بی لباس موندید نگید چرا.+ یا قبل از شیردهی پوشک بچه رو عوض کنید یا بیست مین بعد از شیردهی که بالا نیاره.+ موقع گذاشتن بچه ی خواب روی تختش، تا 10 دقیقه کنارش بمانید و دستتان را روی بدنش بگذارید تا به شرایط جدید عادت کند، در غیر این صورت به مدت 2 دقیقه بعد از گذاشتن رو تختش با جیغ فراصوتش مواجه خواهید شد.

پسندها (2)

نظرات (0)